Vinna på bingo

Bingo är ett spel som blir allt mer populärt, och det beror till stor del på att det är styrt av slumpen, precis som till exempel spelautomater, även kallat slots. Bingo är alltså ett turspel, vilket innebär att man inte kan påverka sina vinstchanser i ett och samma spel. Det går därför inte att använda sig av strategier eller taktiker för att vinna flera spel. Samtidigt finns det inte heller samma behov av det som i andra spel där man har motspelare och som bygger på skicklighet, som exempelvis poker.

Det betyder dock inte att man inte kan bli en vinnare på bingo. Tvärtom, det går alldeles utmärkt, men man måste förmodligen omformulera vad det innebär att bli en vinnare först och främst. Spelar gör man i de flesta fall för att ha kul, oavsett om det innebär en spännande eller en avkopplande stund, och desto mer kul man kan ha desto bättre. Kan man maximera sitt nöje och den tiden man har detta nöje blir man alltså en vinnare på bingo. Det här synsättet är inget unikt för just bingo, utan används även för spel som roulette, där strategierna rent matematiskt omöjligen kan överlista oddsen. Däremot kan de maximera tiden vid spelbordet, och därmed nöjet.

När det gäller bingo får man göra lite annorlunda, och här handlar det istället om att försöka hitta flera sätt att få ut nöje på. Det kanske allra mest effektiva är att börja botanisera i chattrummen som finns i anslutning till bingospelen i nästan samtliga fall. Här hittar man utöver andra, roliga människor att diskutera och umgås med ofta diverse minispel. Sådana chattspel kan vara till exempel ordtävlingar och hänga gubbe, och dessa spel pågår under och mellan bingospelen. Delta i ett chattspel nästa gång du spelar bingo och du får dubbelt nöje för samma kostnad. Inte så dumt, eller hur?